Sammanfattning – Låna pengar utan säkerhet

  • En säkerhet för banken kan vara ett hus eller en bil.
  • Ett lån utan säkerhet innebär istället en högre ränta.
  • Privatlån eller blancolån är lån utan säkerhet men med aningen högre ränta.
  • Räntan vid ett privatlån sätts efter den sökandes ekonomiska situation.
  • En högkostnadskredit eller snabblån har generellt väldigt höga räntor.

Vi funderar ofta på det här med lån och hur vanligt det är att låna pengar på olika sätt. Ett lån kan ju faktiskt se ut på väldigt olika sätt. Dels har vi bolån och billån då ofta med någon slags säkerhet knutet till lånet. En säkerhet för banken som lånar ut pengarna. Det kan vara ett hus eller en bil.  På Hittalånet.se kan du läsa mer om lån och jämföra olika lån.

Olika lån utan säkerhet

billån med säkerhet

Det finns även en ganska bred kategori lån där man talar om ett lån utan säkerhet. Det kan handla om privatlån eller blancolån som det även benämns som. Där finns inge säkerhet för banken i form av någ

ot fysiskt objekt utan där handlar det om en högre ränta för lånet för att kompensera risken som banken tar att låna ut pengarna. På Konsumentverkets hemsida kan du läsa mer om säkerhet för lån.

Privatlån utan säkerhet är vanligt och ett relativt riskfritt sätt att låna pengar, räntan sätt efter din ekonomiska situation och du får en tydlig avbetalningsplan för ditt lån. Fördel med ett privatlån är också att du kan använda det till vad du vill. Ett privatlån handlar om 10 000 – 450 000 kr i storlek.  Idag finns många låneförmedlare där banker och låneföretag är anslutna, där kan du som lånesökande ansöka om lån och få flera anbud på endast en ansökan. Låneförmedlare specialiserar sig ofta på att samla lån och krediter och på så sätt sänka lånekostnaden.

Snabblån utan UC

Snabblån eller högkostnadskredit är ett lån som ofta ges utan UC (kreditupplysning) och därmed har en ännu högre ränta än till exempel ett privatlån. En högskostnadskredit kan även benämnas som ett smslån och handlar om mindre summor som låntagaren i princip omedelbart får tillgång till. Räntan för högkostnadskrediten är generellt mycket hög för att kompensera den risk som långivaren tar genom att låna ut utan en UC-kontroll samt utan säkerhet för lånet.

Låna pengar utan säkerhet – så går det till

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *