Idag är det populärt att samla sina lån och många företag marknadsför sig genom att just erbjuda – samla dina lån hos oss. Men hur fungerar det, och varför ska man egentligen samla lånen? Vilka fördelar finns det med att samla ihop smålån och krediter? Flera aktörer på lånemarknaden har gjort sig ett namn på att just samla lån bland annat Lendo. Hur bra är Lendo i jämförelse med andra låneförmedlare? I det här inlägget kommer vi lyfta fram för och nackdelar med att samla lånen och att använda sig av en låneförmedlare istället för en traditionell bank.

Fördelar med att samla lånen

Fördel med att samla lånen till ett lån är framför allt att du slipper har flera olika smålån och krediter med tillhörande avgifter som tillsammans blir dyrare och kan generera ännu högre kostnader. Samlar du alla dessa till ett lån får du en mer kontrollerad ekonomisk situation och endast de avgifter som hör till ett lån. Dina lånekostnader blir alltså lägre och du har större möjligheter att betala av dina lån. Du vinner på att samla lånen till ett lån.

Fördelar med låneförmedlare respektive banker

Skillnaden på att använda sig av en traditionell bank eller låneförmedlare är att bankerna generellt har högre krav på sina låntagare. Det är inte heller säkert att de kommer bevilja dig att samla dina lån hos dem. En låneförmedlare erbjuder erbjudanden från flera olika låneaktörer och du behöver endast göra en ansökan. Här har bland annat Lendo gjort sig stora genom att profilera sig som en hjälpande hand för människor snåriga lånesituation. Så här säger Finansinspektionen om att låna pengar och ämnen som rör utlåning av pengar.

Nackdelar med lån från bank eller låneförmedlare

Att skuldsätta sig är inte bra i alla lägen. Mycket handlar om din ekonomiska situation och dina avsikter med lånet. Det kommer avgöra om det är en nackdel för dig som låntagare eller ej. När du ansöker om ett lån vare sig det handlar om att samla lånen eller i andra ärenden så är det viktigt att beslutet är väl genomtänkt och grundar sig i din ekonomiska verklighet.

Läs mer om att ansöka om lån hos konsumentverket.

 

Samla lånen – hur fungerar det?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *